Προχωρά η συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας. Το εργοτάξιο σε ανάπτυξη σε Κανδήλα και Βάρνακα.

Φωτογραφίες: κ. Βασίλης Πολύζος.

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας, το οποίο εκτελείται από την εργοληπτική επιχείρηση «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.», κόστους 953.491,27 €, (προ Φ.Π.Α.), κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και μέση έκπτωση 60,59 %.

Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά μήκος 32 χιλιόμετρα και οι εργασίες περιλαμβάνουν:
  • Χωματουργικά, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, κλπ, άρση καταπτώσεων. 
  • Τεχνικά έργα, περιορισμένης έκτασης σε θέσεις βλαβών. 
  • Ασφαλτικά, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα. 
  • Σήμανση και ασφάλεια, με αντικατάσταση των φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδοσήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος, κλπ.
Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε τον Μάιο του 2019 (δείτε εδώ) και συμβασιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2020 (δείτε εδώ).
Όπως συμβαίνει σε όλα τα εργοτάξια οδικών έργων, αυτά αναπτύσσονται καθ' όλο το μήκος του δρόμου που θα εκτελεστούν τα έργα και αυτή την στιγμή επισκευάζεται το περιβόητο άθλιο 1,5 χιλιόμετρο του δρόμου Κανδήλας - Βάρνακα, για το οποίο έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, με τελευταία φορά εδώ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τα οδικά έργα και πιθανόν να είναι ο Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, με το χειρότερο οδικό δίκτυο από κάθε άλλον αυτή την στιγμή.
Πολλά κομμάτια του οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου χρήζουν βελτίωσης - συντήρησης και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε ποια είναι αυτά, τα γνωρίζουμε όλοι, γιατί μας ταλαιπωρούν καθημερινά.
Η συγκεκριμένη εργολαβία για την οποία σας μιλάμε σήμερα, έρχεται ως συνέχεια της παράδοσης τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη (δείτε εδώ). Μετά την συγκεκριμένη παράδοση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την ένταξη στο Τεχνικό της Πρόγραμμα, του έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Επίσης εγκρίθηκε και η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα, της εκπόνησης μελέτης για την παράκαμψη Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου, προϋπολογισμού 74.400 €. Πρόκειται για μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας οδού, μήκους 1,5 χλμ, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα.
Εμείς παρακολουθούμε επισταμένα κάθε εξέλιξη σε σχέση με τον σημαντικό αυτό οδικό άξονα που έχουμε ανάγκη ως περιοχή, ώστε η Δ.Ε. Αλυζίας, με τις εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, να αποκτήσει αξιοπρεπή οδική πρόσβαση με την Ιόνια Οδό.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑΣ - ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΑΕΤΟ - ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ, ΚΑΝΔΗΛΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Βλέπουμε ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ξηρομέρου έχουν άριστη συνεργασία τόσο σε επίπεδο θεσμικό, αλλά και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Δημάρχου Ξηρομέρου και έτσι πρέπει να είναι πάντα, ανεξάρτητα κομματικών και πολιτικών ταυτοτήτων.
Τα έργα τα έχουν ανάγκη οι πολίτες, αυτοί τα πληρώνουν και σε αυτούς και μόνο ανήκουν...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια