Δειγματοληψίες από ακτές κολύμβησης της Αιτωλοακαρνανίας

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο υγειονομικών αναγνωρίσεων των ακτών κολύμβησης στην Αιτωλοακαρνανία, λαμβάνοντας 89 δείγματα θαλάσσιου ύδατος των ακτών καθώς και δείγματα των πιέσεων σε αυτές (νερά ρεμάτων κ.λπ).
Η Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά, θέλοντας και έμπρακτα να δηλώσει την στήριξη της στους υπαλλήλους της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, παραβρέθηκε σε ορισμένες δειγματοληψίες, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη την κολυμβητική περίοδο με στόχο την ασφάλεια των λουόμενων. Σημειώνεται ότι δεδομένης της πανδημίας συνιστάται προς όλους τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και αποστάσεων (2 μέτρα) και στις παραλίες, τηρώντας παράλληλα αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου θα εκδοθεί και η ετήσια απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την καταλληλότητα νερών ακτών κολύμβησης, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ακτές που θεωρούνται υγειονομικά κατάλληλες για κολύμβηση. Η απόφαση θα δημοσιευτεί στο site της περιφέρειας και στα ΜΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια