ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Θέλουν να στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους πίσω από το Ξενοδοχείο να παίρνουν τη γεύση του βιολογικού; Τι θα αποφασίσει το Τοπικό Συμβούλιο σήμερα;

Θα απολαμβάνουμε τον βιολογικό και όχι την παραλία; 

Πολύ σοβαρά θέματα για συζήτηση στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Παλαίρου που συνεδριάζει σήμερα, Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ».
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Παλαίρου είναι τα παρακάτω.
Ρούφης Αχιλλέας (Πρόεδρος)
Στάχτιαρης Δημήτριος
Δελαπόρτας Κωνσταντίνος
Λίτος Θανάσης
Μπουρδούβαλης Δημήτρης
Δελαπόρτα Ελένη
Γαρίδας Χρήστος
1.       Το πρώτο θέμα είναι η γνωμοδότηση του Συμβουλίου ύστερα από αίτημα της εταιρίας PALEROS BEACH HOTEL για διακοπή της κυκλοφορίας μπροστά από το Ξενοδοχείο .
Το θέμα αυτό έχει αναστατώσει τους κατοίκους δυο χωριών, της Παλαίρου και της Πογωνιάς, μιας και ο δρόμος αυτός είναι μέρος από το μεγαλύτερο παραλιακό κομμάτι του Δήμου μας που συνδέει την Πάλαιρο με την Πογωνιά.  
Είναι μια όμορφη διαδρομή που απολαμβάνεις σαν επισκέπτης από το ένα χωριό στο άλλο και αντίστροφα.
Ειδικά τώρα που φτιάχνεται και η περιοχή στα όχθια, δαπανώντας  εκατομμύρια, έτσι ώστε να βγαίνει ο κόσμος στην παραλία, πως να τους στέλνεις από την μεριά του βιολογικού? 
Είναι η διαδρομή στην μεγαλύτερη παραλία της περιοχής του Ιονίου, είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ξενοδοχείων, επιχειρήσεων και των καλύτερων παραλιών της περιοχής όπως Ποταμάκι, Αη Γιάννη, Βαρκού, και Βαθυαβαλι. Αλλά και ο Σύνδεσμος της Πογωνιάς που μετά το μπάνιο οι επισκέπτες επιστρέφουν  στην Πάλαιρο  και απολαμβάνουν τα όμορφα καταστήματα, ταβέρνες κλπ. 
Η διαδρομή αυτή αξίζει πολλά και είναι σε όλους μας γνωστή εδώ και δεκάδες χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Ξενοδοχείο αυτό έχει περάσει από διάφορα στάδια και έχει αλλάξει πολλά χέρια, τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχε παραμείνει κλειστό και η τότε κυβέρνηση ήθελε μάλιστα να το χρησιμοποιήσει σαν hot spot με πρόσφυγες, μιας και ήταν κλειστό με τεράστια οικονομικά προβλήματα χρέη κλπ. 
Οι κάτοικοι όμως της Παλαίρου και Πογωνιάς με το Δήμο και τα Τοπικά Συμβούλια αντέδρασαν έγκαιρα και αυτό αποφεύχθηκε.  Σώθηκε όλη η περιοχή του παραλιακού μετώπου «το φιλέτο» που το λένε κάποιοι. Πέρσι το ξενοδοχείο ξεκίνησε και λειτούργησε ξανά μιας και το πήρε γνωστή εταιρία κάπου εκεί πριν τις εκλογές.
Έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα μας για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και την προσφορά του.
Σήμερα  η εταιρία  PALEROS BEACH HOTEL ζητά από το τοπικό Συμβούλιο να πάρει θέση για το δρόμο μπροστά στο Ξενοδοχείο. 
Η απόφαση του Τοπικού είναι απλά γνωμοδοτική έτσι ώστε μετά να κατατεθεί στο Δήμο για να πάρει την πραγματική απόφαση.
Η εταιρεία θέλει να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια οι διαμένοντες εκεί όταν περνούν απέναντι στην παραλία κλπ.
Οι προτάσεις που ακούγονται στα δυο χωριά είναι να τοποθετηθούν φανάρια, άλλοι μιλούν για σαμαράκια στο δρόμο και άλλοι να φτιάξει το Ξενοδοχείο αερογέφυρα παρόμοια υπάρχει στα παλιάμπελα. Επίσης μπαίνει και η πρόταση τα αυτοκίνητα πριν το Ξενοδοχείο να στρίβουν δεξιά και να περνούν από το βιολογικό καθαρισμό της Παλαίρου με ότι αυτό συνεπάγεται και να κατεβαίνει  πάλι στην παραλιακή οδό. Έτσι όμως ανοίγει ένα τεράστιο θέμα για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής που μπορεί να ζητήσουν το ίδιο όπως για παράδειγμα το camping Κεκροπία που είναι δίπλα κλπ. 
Με λίγα λόγια όπου υπάρχει ιδιώτης θα μπορεί να εκμεταλλεύεται το χώρο που έχει μέχρι την θάλασσα
Η πρώτη και μεγάλη αντίδραση έρχεται από την Πογωνιά όπως και πριν από πολλά χρόνια που  έκαναν ολόκληρη διαμαρτυρία στο σημείο και δικαιώθηκαν.
Πάντως στο σημείο είναι μεγάλη ευθεία και μερικοί διερχόμενοι οδηγοί περνούν με μεγάλη ταχύτητα.
Οι πληροφορίες μας αυτές προέρχονται από κατοίκους της Παλαίρου και Πογωνιάς.
Και το τοπικό Συμβούλιο καλείτε σήμερα να γνωμοδοτήσει. Δύσκολη απόφαση για το μέλλον της Παλαίρου και θα δούμε το σκεπτικό του καθενός.    


2.       Το δεύτερο και μεγάλο ζήτημα είναι αυτό με το νέο νομοσχέδιο για τα σκουπίδια της Παλαίρου που τόσα και τόσα έχουμε γράψει και το άρθρο 93 που ανατρέπει τη συμφωνία των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας και Λευκάδας, βάσει της ανακοίνωσης του Δήμου.  Όλα ξεκίνησαν από την ψήφιση της νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας), όπου πλέον η Πάλαιρος θα δέχεται σκουπίδια από όλη την δυτική Ελλάδα, και δεν θα αποφασίζει ο Δήμος. Για το θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές όπως και ανακοινώσεις του Δήμου αλλά και των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. 

3.       Ένα άλλο θέμα στο τοπικό συμβούλιο είναι πως και που θα τοποθετηθούν ομπρέλες στις παραλίες  την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινάει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια