Νεαρός αγρότης που είχε πιάσει τον πρώτο λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε καταβάλλοντας χρήματα σε «αετονύχηδες» για τη συμμετοχή σε υποτιθέμενες επενδύσεις με γρήγορο κέρδος.
Μήνυση κατά τεσσάρων προσώπων υπέβαλε ένας εκατομμυριούχος αγρότης ο οποίος καταγγέλλει ότι κατέβαλε συνολικά 60.000 ευρώ για την υποτιθέμενη αγορά μασκών προστασίας από τον κορονοϊό και για τη συμμετοχή του σε άλλες επενδύσεις. Ζητεί να κινηθεί η ποινική διαδικασία για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης καθώς οι μηνυόμενοι αρνούνται να του επιστρέψουν τα χρήματα.
Στη μήνυση που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κατονομάζονται τρία μέλη της ίδιας οικογένειας και ένας δικηγόρος που φέρονται ότι τον εξαπάτησαν. Οι παραπάνω φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο 34χρονος αγρότης διαθέτει οικονομική επιφάνεια καθώς είχε κερδίσει σε λαχείο χρηματικό ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.
Μέσω κοινού γνωστού, ο μηνυτής γνωρίστηκε με τον πρώτο μηνυόμενο ο οποίος εμφανιζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας και έλεγε ότι ενδιαφερόταν να πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκά – ενεργειακά πάρκα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Είπε ότι αναζητούσε κατάλληλη μεγάλη έκταση γης γι’ αυτό το λόγο ενώ ο αγρότης προσφέρθηκε να του διαθέσει τα δικά του ακίνητα για την επένδυση.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο μηνυόμενος ζήτησε από τον μηνυτή να συμμετάσχει και σε άλλη επένδυση: «Μου είπε ότι του είμαι συμπαθής και θέλησε να μου δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσω τη συνεργασία μας, με μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επένδυση της αγοράς και μεταπώλησης ενός ακινήτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που θα άφηνε ένα μεγάλο ποσό κέρδους σε σύντομο χρόνο» αναφέρει ο ίδιος στη μήνυση.
Κατά τη 2η συνάντηση ήταν παρόντες η σύζυγος, ο γιος και ο δικηγόρος του «μεγαλοεπιχειρηματία» ενώ λίγες μέρες αργότερα ο εκατομμυριούχος αγρότης του παρέδωσε συνολικά 20.000 ευρώ ως «καπάρο» για την αγορά του διαμερίσματος- φιλέτου. «Είχα πειστεί τόσο για την οικονομική του δυνατότητα από το ευρύτερο περιβάλλον του που τον εμπιστευόμουν τυφλά, αφού μάλιστα κατά τα λεγόμενα του μου έκανε χάρη που μου έδινε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο επικερδή επένδυση αγοράς και μεταπώλησης του ακινήτου» αναφέρει ο 34χρονος στη μήνυση.
Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου, λίγο πριν την έναρξη της καραντίνας, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. «Μου πρότεινε να αγοράσει στο όνομα του μάσκες με αξία 0,80 ευρώ ανά τεμάχιο, με δεδομένο ότι υπήρχε συγκεκριμένος αγοραστής με άμεσο ενδιαφέρον για μεταπώληση στην Ελλάδα στο ποσό των 1,20 ευρώ ανά τεμάχιο μάσκας. Το ελάχιστο ποσό μασκών που μπορούσα να αγοράσω αφορούσε 50.000 μάσκες που κοστολογούνταν στο ποσό των 40.000 ευρώ» αναφέρει ο μηνυτής επισημαίνοντας ότι παρέδωσε τα χρήματα, σε μετρητά, στα χέρια της συζύγου του πρώτου μηνυόμενου.
Τελικά. ο αγρότης καταγγέλλει ότι έχασε τα χρήματα του. Δεν παρέλαβε ούτε το συμφωνητικό της προκαταβολής που υποσχέθηκαν ότι θα του έδιναν για την αγορά του ακινήτου, ούτε μάσκες πήρε από την γερμανική εταιρεία που υποτίθεται ότι τις κατασκεύασε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. «Πληροφορήθηκα ότι ο πρώτος εγκαλούμενος που εμφανιζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας, ήταν κατ’ επάγγελμα απατεώνας και είχε απασχολήσει σχετικώς τις αρχές αποσπώντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες και στο παρελθόν για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου» αναφέρει στη μήνυση του.
0 Σχόλια