Εκδήλωση για τα 77 χρόνια από τη νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας του ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς ναζί, την Παρασκευή 10 Ιούλη στην Ανω Μυρτιά

Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας

Ι. Σταϊκου 2 ,30100 ΑΓΡΙΝΙΟ,

τηλ. :2641057875
Fax :2641026654,
e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr

Εκδήλωση για τα 77 χρόνια από τη νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας του ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς ναζί, καταχτητές, που έγινε στις 10 Ιούλη του 1943, διοργανώνουν οι ΚΟ Θέρμου και Τριχωνίδας του ΚΚΕ, μαζί με το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιούλη και ώρα 8μμ, στην πλατεία της Άνω Μυρτιάς. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου, στη συνέχεια στη πλατεία θα γίνει, απαγγελία αποσπάσματος από το ποίημα “Προλετάριοι” του Γιάννη Ρίτσου, ομιλία από το Βασίλη Θεοδωρόπουλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μικρό αφιέρωμα σε αντάρτικα τραγούδια από του μουσικούς, Σωτήρη Γκεβεντζέ, (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα, (κιθάρα), Θανάση Μπλέτσα (κλαρίνο).
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, με εκδόσεις για την ιστορία, όπως το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (1918-1949) και η έκδοση «Η ενέδρα», όπου αναφέρεται στη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη περιοχή, καθώς και στη Μάχη της Γουρίτσας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια