Τίμησαν την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (φωτο). Ανάμεσά τους τα εννέα Κατουνιωτόπουλα

Στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση
Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μ. Παρασκευή 1944.

Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας τονίζοντας μεταξύ άλλων : «Οι 120 Αγρινιώτες έδωσαν το στίγμα της ελληνικής λεβεντιάς και έγιναν προσφορά αίματος στα θηρία του ναζισμού. Οι ηρωικοί πατριώτες έγιναν σύμβολο για το πώς αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για τα ιδανικά μας».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους Βουλευτές Κ. Καραγκούνη, Γ. Βαρεμένο, Θ. Μωραίτη, Δ. Κωνσταντόπουλο, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Ν. Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκo, τον πρόεδρο του μαρτυρικού χωριού Κρυοπηγής Ιωάννης Τσούτση, τον πρώην Βουλευτή και Δήμαρχο Αγρινίου Ιωάννη Βαινά, τον πρώην Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, συγγενείς των εκτελεσθέντων, εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ο κ. Γερολυμάτος απήγγειλε το ποίημα «Μεγάλη Παρασκευή 1944» του Δημήτρη Πιστικού και το ποίημα του Π. Χατζοπουλου «Στου κρανίου τον τόπο».
Τιμές απέδωσε Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

https://www.agriniopress.gr/
Ελπίζοντας κάποτε να γίνει το μνημείο τους και στην Κατούνα 
1. Ταμπάκης Κων/νος του Δημητρίου
2. Σαμαντάς Χρήστος του Αλεξάνδρου
3. Καρέλος Θεόδωρος (Λόλος) του Αθανασίου
4. Τσικώνης Γεράσιμος Του Δημητρίου
5. Παπακωνσταντής Χρήστος του Αλεξάνδρου
6. Βλάχας Αλέκος του Βασιλείου
7. Μπλίτσας Κωνσταντίνος Πέτρου
8. Κοκορόμπας Γεώργιος του Αθανασίου
9. Τσιτσώνης Σταμούλης του Γεωργίου

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια