Αυτοψία Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά στη λίμνη Βουλκαριά για τα νεκρά ψάρια

 


Σοκ έχει προκαλέσει από χθες το θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στη διώρυγα της (ΕΔΩ)
Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί την περιοχή για να κάνει αυτοψία και συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μαρτυρίες μιλούν για τεράστια οικολογική καταστροφή η οποία , εκτός των άλλων είχε βγει στην επιφάνεια πέρυσι με μία πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει και που όταν κάηκαν τα χόρτα είχαν αναδεχθεί τα λύματα. Δεν ξέρουμε αν έγινε τότε κάτι από τις αρμόδιες αρχές όμως οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές
Αυτοψία στη λίμνη της Βουλκαριάς, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το φαινόμενο μεγάλης ποσότητας νεκρών κυπρίνων, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην «Διώρυγα Κλεοπάτρας».

Τον Υφυπουργό συνόδευσε κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για να εκτιμήσει την κατάσταση της λίμνης, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, και να λάβει δείγματα νερού για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ρυπογόνων ουσιών και τον προσδιορισμό τυχόν ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο περιβάλλον της λίμνης και προκάλεσαν το φαινόμενο. Τα δείγματα θα αποσταλούν στα εργαστήρια του Δημόκριτου και του Εθνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε δέκα ημέρες.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια